kerstin_anderbergs_hjartan_web

Julen närmar sig verkligen och jag hoppas att vi alla tar oss tid att njuta, vila, hämta energi och det finns väl inget bättre än att göra något julrelaterat.

Här kommer några tips på vad ni kan göra:

Kerstin Anderberg blev inspirerad av julhjärtan och har gjort hjärtan att ge bort som ett litet tack – kanske något att ta med på adventsfika, glöggkalas eller julmiddag. En verkligt fin gå-bort-present. Kerstin gjorde också några som julkort – kanske kan det inspirera till nyårshjärtan? Här kan man med fördel återbruka gamla broderier, ufon, stuvbitar eller varför inte det gamla vackra klänningstyget.

kerstin_a_julhjartan

Vill du titta på inspirerande bilder, se vad andra gjort, så är Pinterest ett bra ställe. Där kan man göra sökningar på teman, färger, eller vad man nu är intresserad av. Här finns samlade bilder på temat: Julbroderier.

Jag vill också tipsa om ett par böcker. De har en del år på nacken och många av er kanske har läst och inspirerats av dem, men jag tycker de är värda att plockas fram igen. Först så är det Francoise Tellier-Loumagne fantastiska bok Art of Embroidery. En bok man kan älska även om man inte är broderinörd, man kan njuta bilder och kompositioner. En annan kär vän är Creative Recycling in Embroidery av Val Holmes. Här hittar du all möjlig inspiration på hur man kan använda allt möjligt material med både hand- & maskinbroderi.

Må nu gott och njut julen med nålen, tråden, vännerna och en och annan skumtomte.

Vill du skicka in bilder på det du gjort under julen? Gör gärna det, så sätter jag ihop ett bildspel. Märk e-postmeddelandet med ”BRAK i juletid” och skicka till madelene (AT) broderiakademin.nu senast den 8 januari. (ersätt (AT) med ett snabel-a)

Text: Madelene Edlund
Foto & broderi: Kerstin Anderberg

Ps. Vill ni inspireras av välklädda och spännande klädda kvinnor så titta också i Advanced Style av Ari Seth Cohen. Han har också en blogg där man finner inspirerande kvinnor – kanske kan de inspirera till fantastiskt broderade kläder eller broderier överlag.

2 reaktioner till “Jultips

  1. Ingen som vill skicka in bilder på det ni broderat och skapat under jul- & nyårshelgerna? Skicka bilder till madelene (AT) broderiakademin.nu senast den 8 januari. (ersätt (AT) med ett snabel-a).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.