broderiakademins_medlemstidning_3-4_2014-1

Hoppas du gillar medlemstidningen!

Du som haft lite tid över har kanske börjat bläddra i medlemstidningen som (förhoppningsvis) kom hem till alla medlemmar i Sverige innan julhelgen började… Vad tyckte du? Lämna gärna en kommentar på hemsidan, och önskemål om innehåll i kommande nummer. Har du förslag på teman till nästa år så är nu en bra tid att lämna dem till redaktionen! Vilka textilkonstnärer är du nyfiken på? Vilka tekniker vill du lära dig mer om?

I detta nummer har vi kikat lite på broderi och traditioner från Asien. I detta nummer (3-4 2014) av medlemstidningen kan du bland annat läsa om sashiko, suzanibroderi, återbruk i Nepal, kantha och sisha.

Stipendiet gick till Annika Wahlström. Hennes hemsida finns här.

Vi intervjuar textilkonstnären Rieko Takahashi i tidningen. Hon har också en hemsida, kolla gärna in den här.

Tack till alla som broderat, fotograferat, skrivit, mejlat, tipsat och uppmuntrar oss i redaktionen. Och som vanligt: utan er medlemmar, ingen medlemstidning.

Trevlig läsning och gott nytt broderiår önskar vi i redaktionen dig!

Text: Hanna Andersson

* Tidigare inlägg om medlemstidningen

PS: Nytt även i galleriet denna vecka.

8 reaktioner till “Medlemstidningen | Tema Asien

 1. Som jag skrev tidigare på Forumet:Jag är så glad över att tillhöra denna fantastiska förening som har en underbar medlemstidning. Stort tack till redaktionen ni har gjort det igen!! Fortsatt gott broderiår

  Gilla

 2. Återigen en väldigt lyckad tidning. Vad som gladde mig mycket var att ni bl a tagit upp sashiko. Har planerat syssla lite med det i vår här i Jönköping. Det är alltid lika spännande när tidningen kommer. Tack!

  Gilla

 3. Bra, kul, trevlig, spännande, intressant tidning. Tack redaktionen. Då börjar väntan på nästa tidning igen. Gott nytt broderiår på er allihopa.

  Gilla

 4. Jag fick tidningen i handen och läste den oavbrutet till sista sidan! Jag tycker ni gör intressanta, inspirerande och varierande inslag i tidningen så det är bara ett stort tack för en jättebra tidning!

  Gilla

 5. Läste artikeln om Tsering Pasang i Nepal.Tidningens nya medarbetare Sophie Holmblad har skrivit ett intressant porträtt av en konstnär,som har en klar vision för sitt arbete : ett frö är litet i sig själv men det som skapas blir något stort och mycket vackert”.
  Kul att läsa en så inspirerande artikel och jag ser fram emot fler bidrag av Sophie i kommande tidningar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.