Ejdern. Foto: Hanna Andersson
Båten Ejdern har gått under många broar… Hon ligger i hamn strax nedanför tågstationen i Södertälje. Det är världens äldsta koleldade propellerdrivna ångfartyg med originalmaskin. Foto: Hanna Andersson

Här kommer några tips till dig som vill skriva ett förslag till Broderiakademins styrelse, en motion, samt lite information om årsmötet i oktober och guldnålstävlingen.

Motioner till årsmötet ska ställas till styrelsen senast den 15 augusti 2015 för att tas upp på årsmötet samma år. Att skriva motion till årsmötet är inte svårt. Det viktiga är att uttrycka sig på ett kort, kärnfullt sätt och med ett tydligt yrkande på vad man vill uppnå.

Detta gäller bara för medlemmar, eftersom det bara är ni som kan skriva motioner. Jag har hittat ett par tips på nätet om hur man gör, de låter så här:

Några tips

  1. Tala om vem motionen är ställd till och när den ska behandlas.
  2. Ange gärna kort i rubriken vad förslaget går ut på.
  3. Berätta om bakgrunden och vilka motiv du har till ditt förslag.
  4. Presentera förslaget och visa vad det går ut på. Använd enkla ord.
  5. Yrka på vad du vill. Det går ut på att man formulerar sig i en att-sats. Inget beslut kan tas vid årsmötet om det är oklart vad förslagsställaren vill.
  6. Har du flera förslag, dela upp dem i flera att-satser.
  7. Motionen måste undertecknas av förslagsställaren själv. Namnförtydligande är också viktigt. Det är bara medlemmar i föreningen som har rätt att motionera till årsmötet.
  8. Har du flera förslag som inte berör varandra, lämna i så fall en motion för varje förslag. Motionen behöver inte skrivas på dator.

Observera att motioner är ett formellt förslag på en förändring. Självklart blir vi också glada om du skriver ner synpunkter och tankar till oss, och det kan du göra närsomhelst under året. Dem diskuterar vi på ordinarie styrelsemöten och återkommer till dig så fort vi kan.

Skicka din motion via brev eller digitalt till styrelsen. Styrelsen ger sitt utlåtande på årsmötet varefter alla närvarande vid årsmötet beslutar i ärendet.

Välkommen till årsmötet

Årsmötet är den 24-25 oktober 2015 i centrala Södertälje. Varmt välkomna önskar vi alla medlemmar. Själva årsmötet klarar vi av på någon timme, sedan kommer det bli workshop, underhållning, broderi och tid att lära känna nya brodöser från hela landet. Läs mer här.

Mer information om boende etcetera hittar du i senaste numret av tidningen. Boka redan nu, så kommer anmälningsblankett och inbjudan om några veckor.

Det går bra att skicka in ditt broderi till Guldnålstävlingen redan nu. Under Föreningen –> Viktiga dokument hittar du anmälningsblanketten till tävlingen. Skriv ut den, fyll i och bifoga ditt tävlingsbidrag. Lycka till!

Tills vi hörs igen, hoppas du njuter av sommaren med ett broderi i handen…

Vänliga hälsningar
Styrelsen i Broderiakademin, styrelsen@broderiakademin.nu
genom Hanna Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.