Broderat Ernst Kirchsteiger citat
Broderat Ernst Kirchsteiger citat, av Pia Sjöstrand. Foto: Hanna Andersson

Ingela och Barbro, båda medlemmar i Broderiakademin, inbjuder till ett kedjebroderi där alla deltagare syr varje månad på en broderad årsdagbok. Förra året startade de upp den populära stygnhälsningen Märkeduk.

Broderad årsdagbok

Din broderade årsdagbok ska handla om fritt berättande broderi, gärna understött med texter. Här är inbjudan:

1. Vi söker 10 brodöser som vill vara med i ett årslångt kedjebroderi.

2. Tanken är att vi varje månad broderar en bild som illustrerar något från vårt eget liv eller vår gemensamma omvärld. Kanske en känsla, ett inlägg, ett upprop eller en händelse. Något du läst eller upplevt. Något som gjort intryck och behöver utlopp.

3. Vi tänker att vi startar i september 2015 och avslutar i augusti 2016. Vi broderar i en månad och skickar vidare till nästa brodös osv. Det betyder att du ska brodera en ny bild/text varje månad. Anmäl dig inte om du inte tror att du kan göra det.

4. Lämpligt bakgrundstyg är till exempel en linnehanduk. Den kan delas in i tolv rutor med tråckeltråd för att skapa en ordning.

5. Loggbok är trevligt. Några sammanfogade blad duger fint att skicka med. All information får kanske inte plats på broderiet.

Om du vill vara med skickar du namn, din fullständiga postadress och e-post till Barbro Lindberg, barbroli48@gmail.com

Har du frågor skriv en kommentar nedan eller skicka dem direkt till Barbro och/eller Ingela Bertilson, ingela_bertilson@hotmail.com

Vi sätter igång så fort vi blivit 12 anmälda.

Välkomna önskar Ingela och Barbro!

Text: Barbro Lindberg

Obs: Det står alla medlemmar fritt att arrangera och bjuda in till liknande initiativ via hemsidan, se bara till att själv sätta deadline och regler för din stygnhälsning. Publicerar du en stygnhälsning på en egen blog/hemsida, skriv gärna en länk i vårt forum om du vill ha fler deltagare. Den som vill kolla intresse för något kan t.ex skriva en förfrågan i Fritt Forum. Kolla gärna in där nu, Helena Roth har ställt en fråga där nyligen.

8 reaktioner till “Inbjudan till kedjebroderi | Sy en årsdagbok

 1. Tack Ingela och Barbro för ännu ett spännande projekt! Självklart vill jag vara med. Nu kommer ett helt år att förgyllas tack vare ert stora engagemang i broderiets sagolika värld. Vad vore skapandet utan er? Ett stort fång röda kaprifoler från Paradiset skickar jag på momangen. Eva W.

  Gilla

 2. Tack! Det är så roligt att brodera tillsammans. Inspirationen går i alla riktningar. Roligt att du vill vara med i denna kedja! Mera information kommer så småningom.
  Allt gott till dig från Ingela och Barbro

  Gilla

 3. Välkommen Kerstin!
  Kul att du vill vara med! Detta kommer att bli roligt!
  Vi återkommer med mera info så småningom.
  Hälsningar
  Barbro och Ingela

  Gilla

 4. Hej alla!
  Tack för visat intresse! Nu är vi 12 stycken brodöser. Imorgon kommer sändlistan och tidplan till er som anmält er. Sen är det bara att sätta igång!
  Vänligaste hälsningar från Ingela och Barbro

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.