Guldnålsvinnsren Eva Wennroth och Silvernålsvinnaren Ingela Bertilson
Guldnålsvinnaren Eva Wennroth och Silvernålsvinnaren Ingela Bertilson. Bilden är från i somras. Foto: Barbro Lindberg

Ett stort grattis till Guldnålsvinnaren Eva Wennroth från Kode och till Silvernålsvinnaren Ingela Bertilson från Ucklum. I år gick guld- och silvernålen till två damer som redan känner varandra, men bara silvernålsvinnaren var på plats och hon fick, till sin stora förvåning, i uppdrag att ta hem både silver- och guldnålen under middagen på årsmötet i Södertälje nu i helgen.

Evas guldnålsbroderi:

Eva Wennroth
Eva Wennroth

Och Ingela på plats att strålande glad ta emot silvernålen för sitt vackra broderi:

Ingela Bertilson
Ingela Bertilson

Och broderiet i sin helhet:

Ingela Bertilson, Uckum
Ingela Bertilson

Temat var broar, och dessa damer har båda inspirerats att skildra flyktingströmmen i text och bild på sina vackra broderier.

Vi fick in hela 67 broderier till guldnålstävlingen i år! Alla dessa är fotograferade och kommer upp på hemsidan inom kort, liksom information om nya och gamla styrelsemedlemmar! Rapport om årsmötet, mer om tankarna kring dessa två broderier och fler bilder kommer i nästa nummer av medlemstidningen, som kommer till alla medlemmar innan jul.

Guldnålsutställningen i Södertälje 2015
Guldnalsutställningen i Södertälje 2015

Stort grattis till våra kära första- och andrapristagare!

Och tusen tack till alla tredjepristagare, vilket är alla ni som tog er tid att skicka in era vackra broderier till tävlingen. Vi som var på årsmötet njöt av att se era konstverk. De visas i ett eget galleri Guldnålsbroderier 2015: Broar

Nästa årsmöte kommer att vara i Umeå, men de ännu inte bestämt sig för vad de ska välja för tema – så där har vi något gott att se fram emot.

Text och foto: Hanna Andersson

** Förra årets vinnare här.

12 reaktioner till “Guldnålsvinnare & Silvernålsvinnare 2015

 1. Ett hjärtligt och välförtjänt grattis!

  (Ps. Då nästa årsmöte inte går av stapeln förrän i början av 2017 får ni hålla er till tåls vad gäller nästa guldnålstema. Vi från Umeå-gruppen presenterar det till våren, så ni kan fira jul och njuta vårvintersol i lugn och ro först)

  Gilla

 2. Grattis till er båda två för otroligt fina broderier med mycket detaljer och otroligt viktiga budskap i dessa tider. Fantastiskt fina arbeten//ann

  Gilla

 3. Tusen tack alla ni som röstade på mitt broderi! Jag befann mig på Cypern och fick telefonsamtal från Södertälje!!! jag beordrades att sätta mig ner, för nu skulle jag få mottaga en stor överraskning. Man vet inte vilket ben man ska stå på, när något sådant händer. Så roligt!!! Idag kom min broderiväninna Ingela hem till mig. Vi har firat tillsammans, eftersom hon fick silvernålen! Det här är inte klokt. Vi är i sjunde himlen båda två. Och så denna sagolikt fina nåldyna. Jag är överlycklig. tack snälla Britta. Minns du Abisko när vi camperade ihop? Det var en härlig vecka. Många kramar till er alla.Eva

  Gilla

 4. Stort grattis Eva! Jag tyckte ju redan i fjol att ditt bidrag var fantastiskt fint, så därför var det extra roligt att det var du som vann i år. Och extra roligt att min ”flicka” hamnade hos dig, då vet jag att hon får ett bra hem! Och ja, jag tänker faktiskt ofta på vår vecka i Abisko, det var en väldigt trevlig broderiresa. Tänk när vi åkte buss en hel ljus natt genom tre länder och tre årstider!
  Kram från Britta Rohlén

  Gilla

 5. Jag vill gärna instämma i Evas Tack till Er Alla.
  Vi firade i hennes Paradishem i går. Där var det som alltid ljus och värme. Ute var det kallt och ruggigt – men inte inne! Värmen och ljuset strålade genom den vedeldade kaminen och de brinnande ljusen – och genom Eva!!
  Att vi är glada och tacksamma – det har ni nog förstått vid det här laget – men vi är också djupt berörda.
  Silvernålen och den vackra citronen smyckar nu min Fähuslycka och gör att tankarna ofta går tillbaka till den fantastiska helgen i Södertälje och Stockholm…TACK för era röster!
  Och Tack än en gång Lillemor för den underbara nåldynan.
  Barbro – en särskild hälsning till dej och den nya styrelsen. Önskar er allt det goda!
  Kram från Ucklum och Ingela

  Gilla

 6. Och så klart jag vill tillägga mitt varma TACK till KERSTIN och den avgående styrelsen – och allt ert trogna arbete!!!!!!

  Gilla

 7. Ett stort tack till Södertälje grupperna för ert fina arbete med årets årsmöte: föredrag, woorkshops, mat, utställningen, ”godispåsar” m.m.

  Gilla

 8. Årsmötet i Södertälje var verkligen en fantastisk upplevelse. Tack till alla Södertäljebrodöser!
  Härliga lustbrodöser, fina arrangemanget,underbara broderier,god mat och spännande och inspirerande föredrag. Och så dessa två glada nålvinnare! Ni alla gjorde min upplevelse till ett gott minne.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.