På årsmötet i Södertälje 2015 togs två beslut som innebär stadgeändringar för föreningen. Vi kommer hädanefter att inte ha några suppleanter i styrelsen och vi kommer från och med nu ha kalenderår som medlemsår. Här förklarar vi vad det innebär för föreningen och för er medlemmar. Viktig läsning helt enkelt.

Informationen kommer också att publiceras i tidningen eftersom det är viktigt att alla får kunskap om förändringen, speciellt den om kalenderåret.

Men först, en bild av nya styrelsen:

Broderiakademins styrelse
Broderiakademins nya styrelse. Uppifrån vänster: Ann Samuelsson, Madelene Edlund, Kicki Sjöblom (ny). Andra raden från vänster: Lena Lomander (ny), Britt-Marie Lövgren vår kassör, nya ordförande Barbro Lindberg (ny) och Sophie Forsman Eriksdotter. Fattas på bild Boël Östlund och Christina Lilja.

Kalenderår

Styrelsen lade fram ett förslag på årsmötet om ändring av räkenskapsåret och medlemsåret till kalenderår (januari-december), istället för det som vi haft hittills (september – augusti). Detta förslag röstades igenom och förändringen innebär att föreningens administration med bankuppgifter, kontrolluppgifter och deklaration blir mycket enklare och smidigare. Det innebär också att medlemmarna lättare kan komma ihåg att det är dags att betala medlemsavgiften när det blir nytt år.

Kalenderåret börjar 1 januari

Medlemstidningens numrering med nr 1-2 som kommer i juni och nr. 3-4 som kommer i december blir härmed också mer logisk.

Att vi nu har kalenderår som räkenskapsår innebär att vi får ett förlängt år nu detta allra första. Vi kommer alltså att få några månader extra för medlemsavgiften. Det kan väl vara ett argument för att ragga nya medlemmar?

Nästa gång det är dags att betala medlemsavgiften blir den 1 januari 2017.

Ordförandeklubban lämnar Kerstin Anderberg över här
Ordförandeklubban lämnas över från Kerstin Anderberg till nya ordförande Barbro Lindberg. Tack till er båda för att ni ställt/ställer upp för vår förening.

Bara ledamöter

Styrelsens andra förslag på årsmötet, om ledamöter istället för suppleanter, röstades också igenom. Detta innebär att styrelsen numera bara har ordinarie ledamöter (en ordförande och åtta ledamöter) . Detta kommer att göra det enklare att vara delaktig och känna ansvar för styrelsearbetet. Det gör det enklare att fördela ansvarsuppgifter och fungera som styrelserepresentant i sin del av landet. Vi är en stor förening som sakta men säkert växer och styrelsen finns representerad över nästan hela landet.

Förslagen lästes upp på årsmötet och har publicerats på hemsidan här.

Broderiakademins styrelse på bushumör...
Broderiakademins styrelse på bushumör…

Styrelsen består nu av:

Barbro Lindberg (Stockholm), ordförande
Boël Östlund (Jönköping), vice ordförande
Britt-Marie Lövgren (Tumba), kassör
Christina Lilja (Hässleholm), sekreterare
Ann Samuelsson (Värnamo), lokalgruppsansvarig
Kicki Sjöblom (Östersund), medlemsregistret
Sophie Forsman Eriksdotter (Färjestaden), ledamot
Lena Lomander (Göteborg), ledamot
Madelene Edlund (Umeå), ledamot

Har ni frågor om detta kontakta styrelsen: styrelsen [at] broderiakademin.nu

Text: Madelene Edlund
Foto: Hanna Andersson & Madelene Edlund

PS; Presentationer av både nya och äldre styrelsemedlemmar kommer inom kort på hemsidan, så att ni får se vilka de är och läsa lite mer om deras tankar.

8 reaktioner till “Förändringar i föreningen + ny styrelse

 1. Varmt välkommen till er tre nya och lycka till med styrelsearbetet. Det kommer kännas konstigt att inte vara med på möten och lära känna er, men jag vet att ni kommer klara det superbra, och jag hoppas vi kommer träffas ändå då jag fortsätter jobba med tidningen och hemsidan.

  Kram till er alla!

  Gilla

 2. Lycka till med den nya styrelsen.
  Jag känner en viss saknad över att behöva lämna mitt uppdrag. Men hälsan vill inte stå mig bi, och jag måste tänka på mig själ.(Allt enligt doktorerna)
  Jag är övertygad om att ni kommer att göra ett jättebra arbete för oss medlemmar i framtiden.

  Kram till era alla.

  Gilla

 3. Tack Kerstin för allt arbete du lagt ner. Du har skött ordförandeskapet med bravur. Nu får du möjlighet att sköta om dig
  riktigt och det unnar vi dig verkligen.

  Gilla

 4. Tack Kerstin för ditt arbete i styrelsen och sköt om dig! Tack till er andra också som varit med
  å jobbat för BRAK!

  Gilla

 5. Vill som alla andra tacka avgående styrelseledamöter och lycka till, till er i den nya. Kerstin ta väl hand om dej

  Gilla

 6. Tack Kerstin för allt arbete du lagt ner för akademin. Hoppas du förmår att ta hand om dig själv nu och kan få del av broderandets läkande kraft.

  Gilla

 7. Vill också sälla mig till dem som tackar Kerstin för allt hon gjort för oss i Broderiakademin. Med generöst delande av sin stora kunskap gällande broderiets härliga konst.
  Ta väl hand om dig.
  Kram Åsa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.