Fritt broderi av Ann Samuelsson
Ann Samuelsson

Vilka är det som förvaltar Broderiakademins intressen, pengar och stadgar – just nu? Vi har mött dem i styrelsen som är alldeles nya för i år redan, så här kommer en presentation av de som varit med ett litet tag, med bild och en kort presentation av dem själva.

Om Ann Samuelsson, ledamot och lokalgruppsansvarig

Jag går in på mitt tredje år som lokalgruppsansvarig i styrelsen nu. Att vara lokalgruppsansvarig innebär att det är jag som är länken mellan lokalgrupperna och styrelsen. Jag var med och startade och tillhör den relativt nystartade lokalgruppen Ryaknuten som finns i Värnamo.

Ann Samuelsson, ledamot
Ann Samuelsson, ledamot

Slöjd överlag ligger mig varmt om hjärtat och i synnerhet, broderi, virkning, stickning och tovning. Sticka virka och brodera har jag gjort sedan jag var liten tovningen kommer till mig i vuxen ålder. Jag tycker väldigt mycket om att brodera i just tovat.

Brodera är en teknik som ger mig utrymme för otroliga möjligheter när det gäller variation, både i form av olika stygn och olika material. det finns massor att pröva och upptäcka och det finns massor som ännu inte är gjort. Idéerna hopar sig och jag tänker ofta att jag inte har tid att gå till jobbet för att jag har så mycket jag vill göra.

I Ryaknuten tycker vi mest om att arbete med gemensamma saker där vi tillför stygn på varandras broderier. Vi tycker om att vi inte kan bestämma över hela vårar broderi utan att andra tillför och tar plats i våra broderier. Mer slöjd åt folket!

Fritt broderi av Ann Samuelsson
Ann Samuelsson

Om Madelene Edlund, ledamot

Madde Edlund, ledamot
Madelene Edlund

Jag bor på en udde i havet utanför Umeå och ser horisonten från vardagsrumssoffan. Jag målar och skriver, fotograferar och broderar. Jag inspirerar och leder kurser för stora och små. Jag är utbildad som och har arbetat som sömmerska. Jag har bland annat en halv körsnärsutbildning, en konstutbildning och en fil kand i litteraturvetenskap/kreativt skrivande i bagaget.

Jag intresserar mig för den konstnärliga processen och uttrycket. Jag intresserar mig för undermeningar och budskap, för mångbottnade berättelser och jag gillar verk utan titel.

Fritt broderi av Madelene Edlund
Madelene Edlund

Broderi är som poesi. Poesi är en del av livet. Bokstäverna är stygnen, orden är trådarna och botten baklandet. Små delar blir till en helhet. I betraktarens öga ligger en tolkning, i mitt ett annat.

Madelene Edlund
Fritt broderi av Madelene Edlund

Jag känner mig privilegierad som får finnas i det här sammanhanget, att få hänga med er i Broderiakademin. Det är fantastiskt att ha så många människor runt omkring mig med samma intressen.

Tack för att vi finns!

Jag är medlem i lokalgruppen i Umeå, som ännu inte har något namn, men vi jobbar på det.

Boël Östlund, ledamot i Broderiakademin
Boël Östlund, ledamot i Broderiakademin. Foto: Hanna Andersson

Om Boël Östlund, ledamot

Vem är jag? Senior som lagt det yrkesverksamma livet inom skolan bakom mig och nu njuter av livet bland annat tillsammans med alla inspirerande brodöser.

Är även aktiv inom hemslöjden i Jönköping till exempel som handledare i Slöjdklubben – jag kan inte släppa arbetet med barn helt. Hantverk, och då främst broderi, njuter jag av. Men även av att tälja, är för mig en källa till avkoppling.

Boël Östlund
Broderat lock på en korg, av Boël Östlund

Brodera är att vara kreativ, att skapa, att njuta av färg och form, att komponera med nål och tråd, att låta sig inspireras och se omvärlden med andra ögon, att njuta av långsamhetens lov. Vad skall det bli? Behöver det bli något, det är en bit av mig och mitt sätt att njuta av min tid.

Christina Lilja, ledamot
Christina Lilja, ledamot i Broderiakademin, Foto: Madelene Edlund

Om Christina Lilja, ledamot

Jag har broderat ända sedan barndomen på många olika sätt. Jag tycker om färger och olika former och material. Allt som det går att sticka en nål igenom går att använda.

Att brodera är avkopplande och meditativt. Nålen går upp och ner, fram och tillbaka. Jag tycker särskilt mycket om att brodera på ylle med ulltråd. Det är mjukt och följsamt. 50-talsbroderiet fascinerar mig och efter mormor har jag fått massor av lingarn som passar utmärkt till detta.

Christina Lilja
Christina Lilja

Att jobba för broderiet som ett konstnärligt uttryck är viktigt för mig och Broderiakademin är en fantastisk kanal för detta. Som nyvald sekreterare ser jag fram emot att vara den som tecknar ned vad som händer genom protokoll och annat. Att brodera protokollen är en udda och utmanande tanke men jag skulle tro att det sättet är för långsamt för mig.

Jag är medlem i lokalgruppen i Hässleholm, Fria Trådar.

Sophie Eriksdotter Forsman
Sophie Eriksdotter Forsman, ledamot i Broderiakademin

Om Sophie Eriksdotter Forsman, ledamot

Sophie Eriksdotter Forsman
Sophie Eriksdotter Forsman

Sophie är 63 år, åttabarnsmor, bor sedan många år på Öland men vuxit upp i Kiruna.

Redan som litet barn började mitt skaparintresse. Det finns nog inget material som jag inte provat på, har varit och kladdat med det mesta. De mjuka materialen passar mig bäst.

Konsten och broderiet är en källa till mycket glädje och ett sätt att vara, ja en livsstil. Inspiration, blandade material och färgerna leder mig till slutresultatet som jag hoppas kan förmedla viss känsla och kanske eftertanke.

Broderiet är ett beroende hos mig och detta har varit till oerhört stor styrka i svåra stunder.

Britt-Marie Lövgren
Britt-Marie Lövgren

Om Britt-Marie Lövgren, ledamot och kassör

Britt-Marie jobbar med ekonomi på Handarbetets Vänner på Djurgården i Stockholm till varedags. I Broderiakademin har hon hand om medlemmarnas inbetalningar och ser till att vi håller oss till vår budget.


Inlagt av Hanna Andersson, webbred och numera fd. ledamot

2 reaktioner till “Presentation av Styrelsemedlemmarna

  1. Kul att få ett ansikte på några i styrelsen och de fina och kluriga broderier ni förfärdigat.

    Otroligt stimulerande med broderi. Sysselsätter mina tankar mest hela tiden. Mitt senaste är en julgransmåtta, ikväll blir det ett par dockar, som ska broderas på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.