bedagade_1

Karin Furness ställer just nu ut på Västerbottens Museum i Umeå. Bedagade heter utställningen. Karin arbetar med textil skulptur. Hon har ett ganska minimalistiskt formspråk och arbetar repetitivt med formerna. Hon gör inte en, hon gör flera, hon gör många. Vänder och vrider på uttrycket.

bedagade_2

bedagade_3

bedagade_4

Karin Furness jobbar med veckat, rynkat och skrynklat. Hon jobbar med smock, med stygn, ännu fler stygn, med tråd och garn. Hon jobbar med trasor och tyg, med kläder och plisseringar. Jag är otroligt förtjust i de Belevade i utställningen (några syns här på bilderna). Jag måste se den här inspirerande utställningen fler gånger. Har du vägarna förbi Umeå så ta en titt du med, den pågår fram till den 7 februari.

Text & bild: Madelene Edlund

5 reaktioner till “Tips: Karin Furness

  1. Jag gillar tredimensionelt. Det känns levande och fantastiskt spännande. Gläder mig åt dessa textila skulpturer. Ett besök vore roligt. Men det är långt dit. Lycka till med utställningen!

    Gilla

  2. Spännande konstnär. För flera år sedan hade vi i Öland-Kalmar gruppen Karin som kursledare en helg, det blev att tänka nytt och utmana sig själv tyckte jag. Jättebra.
    Lisbeth

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.