julutmaning_2015

Jag har i några år givit uppmaningar om att skicka in bilder på de broderier som ni arbetat fram under julledigheten. I år tänkte jag göra det på ett lite annat sätt.

Man kan säga och tycka vad man vill om Ernst och hans inspirationsprogram och magasin, men att han är en citatmaskin utan dess like kan nog ingen argumentera emot. Hans citat återfinns i alla möjliga sammanhang – på prylar och på nätet. Jag vill härmed skicka med er detta citat;

ernst_julgranscitat

…och utmana er till att göra något utifrån detta. Stort eller litet, färgglatt eller monokromt, med få stygn eller många. Vad händer när du läser citatet, vilka bilder får du i huvudet och hur vill du omsätta dem i broderi?

Blir du inspirerad? Gör du något av detta? Skicka då in en bild (eller två) till oss på webredaktionen, så gör jag ett bildspel och redovisar allt vad som kan komma ur ett citat med lite julanknytning…
Skicka bilder till: webb(at)broderiakademin.nu senast den 10 januari.

Text & bild (& broderi): Madelene Edlund

9 reaktioner till “Julutmaning

 1. Jag tänker på alla granar genom årens lopp som min förre detta man släpade hem. Den ena fulare än den andra men alltid med samma försvarande replik ” jag tyckte synd om den, den är så ful och skulle aldrig få bli julgran”. På med pyntet och en tanke om att slla får vara med. En synnerligen tid jul önskar jag er alla och som Ernst sa i sista avsnittet, det har varit ett kallt och mörkt år. Tänd ett ljus och brodera för fred och ro.

  Gilla

 2. Tänd ett ljus,ett till och ett till och granen står så grön och grann i stugan och lyser upp i vinternörkret. God jul alla brodöser

  Gilla

 3. I Västra Göinge Hembygdsförening i Hässleholm gör vi alltid fint till jul i en 200 år gammal prästgård som föreningen äger. Julgran förstås med gamla julprydnader jag hittat i en gammal sekretär i huset. Men julgranen har i alla år varit en klen och glesväxt sak som som gran ser förskräcklig ut men med julpyntet i blir riktigt vacker. En besökare för något år sedan berättade att när han var liten såg deras julgranar alltid ut så här, glesgrenade och rangliga, för de fina granarna fick man inte ta. De skulle växa sig stora och nyttiga. Kontentan av det hele, en ful gran blir också vacker. Det beror vad man gör med den.
  Julekramar från sekreterare Christina

  Gilla

 4. Jag tror att den gamla prästgården du talar om är den som flyttades till Hembygdsparken när jag var barn och bodde på Åkaregatan. Jag blev lite nostalgisk och skulle gärna velat se din ”fula” gran. Men du har rätt, när granen är klädd ser den alltid fin ut hur ful den än är från början.

  Gilla

 5. Ordet JULGRAN … och associationerna väcks inom oss. Jag tror vi alla skulle kunna skriva och berätta långa tirader om just granarna i våra liv och minnena förknippade med detta ämne. Det visar ju redan kommentarerna ovan. Granen är en ljus- och kulturbärare i vårt svenska julfirande.Detta är en härlig broderiutmaning. Jag fylls av Ernstenergi och är på G! Hoppas det är många som nappar på idén. Gott Nytt Broderiår på er alla i Broderiakademin!

  Gilla

 6. Nu börjar det komma in bilder på julgrans-citat-utmaningen. Men än finns det tid – sista dagen att skicka en bild på ditt broderi är på söndag. Ps. Gott Nytt År!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.