gunilla_hilden_julgran_detalj

Här kommer nu ännu fler broderier, ett resultat av jultmaningen och citatet av Ernst Kirchsteiger.

gunilla_hilden_julgran_

Gunilla Hildén som bor nära Trelleborg har gjort detta första broderi och så här berättar hon:
Här är mitt bidrag till julens broderiutmaning. Jag beundrar Ernst Kirchsteiger mycket, både som människa och kreatör. Han är inte förtjust i det puttenuttiga och det är egentligen inte jag heller. Tänkte att jag skulle göra en gran-mandala i hans anda. Ernst är sparsmakad och ren i sitt uttryck. Det lyckades inte jag med, tycker jag. Men de många granarna är kanske enkla och ”vilda” nog att kunna kategoriseras som Ernstska? Som synes lyser den geometriska exaktheten med sin frånvaro. Min mandala är FRI! Liksom man ritar en mandala direkt på ett papper gjorde jag här med nål och tråd. Detta är min andra mandala i jul. Det var mycket fridsamt och samtidigt roligt att göra. Mandalan växer fram varv för varv och hur nästa varv kommer att te sig får framtiden utvisa. Att fokusera på och vila i det varv man just håller på med är den terapeutiska poängen.

gunilla_mattsson_julgran_3

Gunilla Mattsson i Uppsala har arbetat med återbruk och tagit tillvara sin mors nötta, vackra och sparade näsdukar. Två granar belv det, den ena med stjärna och den andra där stjärnan flög i väg och kulorna blev liggande…

gunilla_mattsson_julgran_1

gunilla_mattsson_julgran_2

kristina_karlander_julgransutmaning

Kristina Karlander i Södertälje har nyttjat ett tryckt bomullstyg och förstärkt granarna med stjälkstygn, franska knutar och förstygn.

Tack så hjärtligt för att ni så generöst delar med er av julgrans-citat-broderierna. Om några dagar kommer ännu fler bilder.

Text: Madelene Edlund & brodöserna
Foto: Brodöserna

3 reaktioner till “Julgransutmaningen, del 2

  1. Tack för att ni delar med er av era kreationer, vilka härliga granar. Man börjar nästan längta lite till julen, men skönt ändå att det är ett tag kvar…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.