sophie_eriksdotter_forsman_julgran_web

Det är så fantastiskt roligt med alla broderier som kommit i julutmaningen. Sophie Eriksdotter-Forsman
på Öland har inte bara jobbat med granar utan också granarnas överbeskyddare…….fjärilen. Sophie hälsar också till Ernst ”Det finns inga fula granar, bara ovanliga, alla granar är granar.”

kicki_sjoblom_julgran_web

Kicki Sjöblom från Östersund har broderat en gran som blev kvar ute i kylan.

lillemor_johansson_julgran__web

Lillemor Johansson i Norrköping broderade en silvergran.

Maria Arvidsson_julutmaningnr2 2015

Maria Arvidsson_julutmaning 2015

Maria Arvidsson i Uppsala berättar att den fula julgranen förgyller också julen i all sin enkelhet då den vet vad som är viktigt. Hon har använt kedjestygn, kråkspark, efterstygn, stjälkstygn och pärlor på trådstygn (en teknik hon lärt i en engelsk broderibok).

jeanette_rapp_julgran

Jeanette Rapp i Örebro har broderat fem flickor som plockat julgranskulor. Hinkarna fulla! Jeanette tycker, som så många andra brodöser i akademin, att alla granar kan vara fina, även de som Ernst nog skulle kalla fula. Jeanettes granar är av en ”fräknigare” sort och de små, små flickorna tar sitt plockande på fullaste allvar.
Jeanette klipper och sammanfogar bilder, hon gör collage, som hon sedan överför till tyg med bläckstråleskrivare och slutligen broderar på.

jeanette_rapp_julgran_detalj

Det är otroligt roligt att se vilken inspiration, variation och lust denna jul-citat-utmaning gav. Det har varit otroligt roligt och spännande att få ta del av allas broderier. Tack alla som varit med. Förhoppningsvis har också fler inspirerats av det här sättet att jobba, enskild brodös eller lokalgrupp.

Det var så roligt det här, så längre fram i vår kommer det en ny citat-utmaning. Så håll ögonen öppna och nålarna redo. För att inte missa någon artikel på hemsidan så prenumererar du väl? Scrolla längst ner på sidan, längst ner till höger så fyller du i din e-postadress. När du gjort detta så får du ett e-postmeddelande varje gång det är en ny artikel på hemsidan, då missar du aldrig något, bra va?

Text: Madelene Edlund
Foto: Brodöserna

7 reaktioner till “Julgransutmaningen, del 4

 1. Det var roligt att se alla julgranar. Och att tänka sig att vi suttit alla och broderat med utgångspunkt från samma citat. Tillsammans är ett trevligt ord, tycker jag.
  Tack Madde för detta. Ser fram emot nästa utmaning.
  Barbro

  Gilla

 2. Hej! Mycket trevligt att ta del av alla broderade grantolkningar. Även jag ser fram emot nästa utmaning.Jeanette Rapps bild och teknik fångade mig speciellt. Finns det någon som eventuellt kan upplysa mig om var/hur jag kan lära mig att göra sådana broderbara collage? Det skulle öppna en helt ny väg för broderande som jag verkligen skulle vilja pröva.För mig verkar det nästan obegripligt svårt. Tänk om det inte är det!! Hoppas!
  Gunilla

  Gilla

 3. Det finns preparerat tyg som du kan lägga i bläckstråleskrivaren och skriva ut bilder eller text på. Kolla ngn butik som säljer lite annorlunda textil-material.

  Gilla

 4. Hej, det är mycket riktigt som Madde säger. Det finns preparerade tyg att köpa på ett ställe som heter Canvas i Göteborg. Mvh Jeanette

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.