tyrabroderiet_detalj1

Karin Engström har i många år broderat barnbarnens teckningar, eller teckning faktiskt. Varje barnbarn (hon har sex stycken, men den minsta har inte riktigt kommit i tecknings-ilet ännu) har givit Karin var sin teckning och dessa har Karin arbetat med. Hon har jobbat lite nu och då, långsamt och metodiskt med mycket kärlek.

tyrabroderiet_karin engstrom

Den här bilden har som förlaga en teckning barnbarnet Tyra gjorde när hon var 4,5 år. Karin kopierade då teckningen och använde kopior som schabloner och tryckte klänningen, håret och munnen med textiltrycksfärg, därefter började hon brodera helt utifrån teckningens färger och linjer. Då hon har tre barnbarn som är lika gamla har det parallellbroderats en hel del.

Den här bilden har kompletterats genom åren genom att bildelement från andra av Tyras teckningar har adderats bilden. Solrosen målade Tyra när hon var åtta och visade var hon ville att den skulle placeras i bilden. Karins barnbarn har hela tiden följt med i broderiprocessen av sin teckning.

tyrabroderiet_detalj2

tyrabroderiet_detalj3

Nu är bilden klar, drygt sex år senare, och väntar på montering. Broderi och bildskapande som sjunger långsamhetens lov. Tyra är elva år och hon kommer att få den så småningom. – Hon kommer att få den, monterad och klar, när hon behöver den som bäst berättar Karin. Den första broderade bilden jag gav bort, med förlaga barnbarns-teckning, fick ett av mina barnbarn när hon fyllde femton. Då behövde hon den som bäst.

Det klart att vi alla kan behöva en bild gjord med kärlek, där utgångspunkten är en själv. Kanske är det dags att börja samla in bilder från vänner och till och med käraste kärleken (jag menar fler än barnbarn kan väl behöva en bild).

Broderi: Karin Engström
Text & foto: Madelene Edlund

5 reaktioner till “Långsamhetens lov

  1. Karin, Karin!

    Så oerhört vackert broderat!
    Så bra att bilder av detta mödosamma och kreativa arbete sprids till en större krets!
    //Kerstin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.