Jag kan brodera själv!

På nätet kan man finna oändligt mycket information och inspiration, bara man vet vart man ska leta. Här kommer lite länkar att kolla in…

Hon tar en pensionärs dagbok till Liljevalchs – (6:49 min) Lyssna på P4 Jönköping som intervjuar Inga Britt Hjärtberg

Förbisedd samisk konst – film från SVT: Stockholms konstscen har länge förbisett konst med samiska motiv och teman. Konstnärerna Tomas Colbengtson och Britta Marakatt-Labba, som är aktuella med utställningen Jođáhat på Galleri Helle Knudsens i Stockholm

Broderiböcker till salu – kolla vad Elisabet Jansson säljer, du kanske hittar ett fynd

Bilder från Britta Marakatt-Labbas utställning som håller på till 23 mars i Stockholm

Dalhemstäcket och Skepptunatäcket – kolla in dessa, de visas på vernissage på Historiska museet i Stockholm den 23 mars kl. 18:00!

Displaying and hanging textile art – Förslag på olika sätt att hänga och visa sina textila konstverk när de äntligen är klara

Söta broderikit med igelkottar och andra djur – Embroidery is all over the place right now, and I’m so happy about it—I love the craft. This includes practicing it! I find embroidery very relaxing because it’s so repetitive and meticulous.

How did you do that Liz Payne? – intervju med den fantastiska brodösen Liz Payne

och slutligen, om jag får föreslå:

Kolla i vårt kalendarium – om du är sugen på att se broderi ”live”! Kolla in utställningar & kurser i din närhet i vårt kalendarium. Har vi missat att lägga in något så kontakta oss så publiceras det inom en vecka eller två.

och förstås

Broderigalleriet – det uppdateras hela tiden med nya bilder!


Tipsa tidningsredaktionen: Vad ser du för trender i broderisverige? Temat för nästa nummer är löst och kommer att handla om ungt broderi, trender och broderi i dag. Har du några tips om vad vi kan skriva om? Vi vill gärna höra av dig i så fall, om det inte kommer med i detta nummer så spar vi idéerna i vår idébank! Mejla redaktionen [AT] broderiakademin.nu med dina artikeltips, eller kanske vill du skriva själv?


Vill du ha detta och andra inlägg på hemsidan skickade till din e-postadress så att du inte missar något? Det är lätt att fixa. Klicka på medlemskap i menyn och välj Nyheter via e-post och fyll i din e-postadress där så kommer de automatiskt. Men du måste ändå besöka hemsidan för att lämna en kommentar om du vill göra det – och det uppskattar vi som skickar in bidrag och skriver förstås alltid!

Vill du ha fler såna här artiklar med länktips? Då vill jag veta det, så jag kan göra fler. Skriv en kommentar nedan.

Text: Hanna Andersson

En reaktion till “Broderi här och där

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.