Här kommer glada hälsningar från de lokalgrupper som skickat in bild från sitt firande. Men först en hälsning via Barbro, vår ordförande, från styrelsen:

Tack för en fin Världsbroderidag både i norr och söder och väst och öst! Broderiet skapar kontakter och gör oss glada och kloka. Inte kan vi vara arga när vi broderar?

Tack alla som ordnat och arrangerat och förberett och tagit hand om! Nu är det knappt ett år kvar till nästa gång.

/Styrelsen

Linköping

Vi firade Världsbroderidagen i Trädgårdsföreningen i Linköping. Eftersom det var en regnig eftermiddag satt vi inomhus i caféet. Vi var sju medlemmar, som satt och broderade. Många gick förbi och kommenterade vårt broderande.
Från vänster på bilden Helena Johansson, Carin Ängmo, Noomie Blidelius, Birgit Tedenkvist, Elisabeth Pettersson och Ulla Thorell.

Världsbroderidagen i Linköping.
Världsbroderidagen i Linköping. Fotograf: Kerstin Hanstorp

Södertälje

Södertäljes två lokalgrupper (Tokbrodöserna och Trådsmedjan) bjöd in till firande av Världsbroderidagen i sommarvärmen på Torekällberget, Södertäljes eget friluftsmuseum. Vi satt i skuggan på torget och fikade, broderade, pratade om vad som hänt över sommaren och hade det trevligt. Vi fick besök från både styrelsen och lokalgruppen i Stockholm, samt en del turister som ville veta vad vi gjorde. Inger hade med sig sin ATC-pärm som många beundrade. Våra broderade vimplar vajade vackert i vinden, som efter ett tag tilltog. Då fick alla bråttom att packa ihop, och 10 minuter senare var himlen öppen och regnet öste ner. Väl planerad ”sittning”.

Världsbroderidagen firades på Torekällberget - Södertäljes eget Skansen
Världsbroderidagen firades på Torekällberget i Södertälje.
Margot, sann tokbrodös
Margot, Tokbrodös, i sin fina linneklänning med bland annat Google-loggan broderad på ryggen – eftersom nyfikenhet inte dör med åldern!

Text och foto: Hanna Andersson, tokbrodös

Jönköping

Vi firade Världsbroderidagen i Stugan i Stadsparken. Cirka tjugo damer dök upp och de flesta slog sig ner en stund och broderade. Vi hade en fantastisk utsikt från där vi satt och vädret var perfekt endast en hastig skur som vi knappt märkte då vi satt under en baldakin.

Världsbroderidagen i Jönköping 2015
Världsbroderidagen i Jönköping 2015 (Foto: Rolf Jigborg)

Text: Ingalill Jigborg

Kristianstad

Kärt kallad ”lokalgrupp 50”, men också känd som lokalgruppen i Kristianstad, firade Världsbroderidagen i Åhus, där man samlades vid torget. Regnet tvingade snart in oss på museet, som tur var hade de plats för oss. Vi var ca femton som broderade och flera kom in och tittade på det vi gjorde. Tror vi lyckades värva någon ny medlem också! En lyckad dag.

Världsbroderidagen i Kristianstad
Världsbroderidagen i Kristianstad. Text och foto från Margareth Persson

Skärhamn

Lokalgruppen i Ucklum inbjöd till firande av Världsbroderiets dag 30 juli, och vi var glada över att få bjuda till Atenes Brygga och Magasin i Skärhamn. Vi hade ett fint samarbete med Svenska Kyrkan på Tjörn och Skärhamns Röda Kors. Lokalgruppen från västra Frölunda, Textila Äventyr, anslöt sig. Båten Atene var inte hemma, men många människor vandrade på bryggan. Solen strålade och många – drygt 100-talet turister och Tjörnbor – stannade till, samtalade och gick in i Magasinet för att brodera, och upp för trappan för att se på utställningen. Vi var många som ville visa våra bilder.

Världsbroderidagen firades i Skärhamn 30 juli
Världsbroderidagen firades i Skärhamn. Text och foto: Ingela Bertilsson

Barbro Lindberg, vår ordförande, och Ingela visade sina broderade brev. Det var stor glädje. och vi lever fortfarande i en ”eftervärme” efter en solig och rolig lördag – Världsbroderiets dag i Skärhamn.

Broderiglädjen smittade av sig – och kanske vi snart kan få se en ny Lokalgrupp på Tjörn.

Världsbroderidagen firades i Skärhamn 30 juli

Umeå

I Umeå firades Världsbroderidagen på Västebottens museum. Solen stod högt på himmelen så på filtar och stolar i gräset stygnades det av både små, lite större och helt fullvuxna. Vi hade med oss jubileumsboken och tidningar att titta i, broderier att inspireras av och workshopmaterial för de som ville brodera men inte hade med sig något eget. Det kom också förbi nyfikna som stannade till för att se vad vi gjorde, men som inte ville prova själva. Stygnen lockade också några nya till vår förening tror vi, vi håller tummarna i alla fall.
Text: Madelene Edlund, Foto: Stina Engström

varldsbroderidagen_umea_2016

Märsta

Vilda Trådar hade ingen träff denna dag men jag tog fram mina trådar ändå och gjorde färdigt detta broderi. En skalbagge som länge varit alldeles ensam på denna tygbit, hittade på Världsbroderidagen en kompis att flörta med. Kanske blir de ett par!

Text och broderi: Berit Erixon

berit_erixon

Gerlesborg

Så här firades Världsbroderidagen på KKV Gerlesborg. Elsa Agélii med brodöser från Bohuslän.
Text & Foto: Birgitta Fyrsten

gerlesborg

Världsbroderidagen i lokalgrupperna

Tack till er som skickat in fina bilder från ert firande. Ni andra får ny chans nästa år.

2 reaktioner till “Världsbroderidagen 2016

 1. Va roligt att få resa runt med era grupper i Sveriges avlånga land å följa med på Världsbroderidagen å se vad ni gjort och hur ni har träffats.

  Gilla

 2. HEJ FRA DANMARK.

  Verdensbroderidagen 2016 i Helsingør ved Kulturværftet, blev afholdt i både sol og regn, med udsigt til Kronborg og færge sejlads til Helsingborg.
  Der kom fra starten en del og satte sig ned med broderier, der blev hygget og snakket rundt om bordene imens ”Striberne” blev gjort klar til at brodere på, enkelte blev broderet færdige på dagen.
  Der blev delt sedler ud med tidsfrist og adresse til hvor ”Striberne for fred” kan sendes til og komme med på udstilling på Biblioteket i Kulturværftet i november 2016. Se: broderimixerne.dk
  Fra Helsingborg lokalgruppe i Täcklebobroderiakademin, kom mange og var med, spændende at udveksle ideer til hvordan det frie broderi kan give mening at sy i en gruppe.
  Det var en vindstille dag så vi kunne sidde ude, med halvtag over og på denne måde var vi meget synlige blandt de der færdedes forbi, bl.a. turister og mange stoppede op og læste manifest og så på de allerede færdige broderede ”Striber for fred”, vi som arrangører fortalte flittigt om hvad verdensbroderidagen står for.
  Helsingør dagblad kom forbi, snakkede med deltagerne og tog billeder, det blev en fin lille artikel.
  En rigtig god dag, som må gentages i 2017, broderihilsner Rikke Ruff, Broderi Bureauet, Annelise Olsen og Bente Svendsen, Broderimixerne.dk

  BILLEDER FRA DAGEN ER SENDT TIL STYRELSEN FOR 14 DAGE SIDEN, SAMMEN MED DENNE BESKRIVELSE AF VORES GODE DAG I HELSINGØR.
  BEDSTE HILSNER Bente Svendsen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.