årsdagbok_7
I september förra året så gick det ut inbjudan här på hemsidan om att delta i ett årsdagboks-broderi. Tolv brodöser tog sig an utmaningen och här är de: Årsdagboksbroderierna.

årsdagbok_8

årsdagbok_6

Uppgiften var att göra ett kedjebroderi med året som inspiration. Brodöserna utmanades till att brodera något från den aktuella månaden – något som berört i omvärlden eller i den egna vardagen.
årsdagbok_5

årsdagbok_4

årsdagbok_3

årsdagbok_2

årsdagbok_1

Slutresultatet har blivit en rörande och inspirerande årsrevy från september 2015 till augusti 2016. Bilderna ska monteras på olika sätt någon ska bli en väska, en annan en kudde och andra blir till böcker….

Brodöser:
Harrieth Danielson, Barbro Hassan-Reza, Ingela Bertilson, Inger Walker,Kerstin Hammarson, Eva Kitok, Kerstin Anderberg, Eva Wennroth, Ann Engström Åberg, Inger Svensson, Inga Eriksson och Barbro Lindberg.

Foto: Brodöserna
Text: Madelene Edlund & Barbro Lindberg

14 reaktioner till “Broderad årsdagbok

 1. Så härliga broderier! Går det att göra om?
  Idé till någon lokalgrupp!
  Åren går och ständigt något nytt!
  Kerstin J

  Gilla

 2. Det var så spännande att få återse min årsdagbok igen efter ett år. Och vilka broderier sen så fina och välgjorda. Vi skickade även med en loggbok där vi kunde skriva ner lite tankar. Tack alla som broderade!

  Gilla

 3. Stor takk til Barbro og Ingela som dro dette i gang. Inspirerende og morsomt. I blant hadde jeg det mer enn travelt med ulike presserende oppgaver – men du verden, en stor glede å måtte rydde litt tid så jeg kunne sette meg ned. Hvilken kreativitet, engasjement og broderiglede som oser ut av min årsdagbok. Å få enda flere gode brodervenninner er en ekstra bonus.

  Gilla

 4. Det är roligt att brodera tillsammans! Och att få vara del av varandras broderi. Kul att det ger ringar på vattnet.
  Nu är vi igång med en ny broderikedja ett trädbroderi. Om ett år eller så kommer resultatet.
  Sätt igång själva vet jag! Här kan vi knyta samman landet i broderi. Vi hör ihop! Man måste inte vara medlem i en lokalgrupp, även om det är fantastiskt, för att ha broderivänner. Kolla på facebook så mycket roligt man kan ha tillsammans.
  Någon som vill men inte vet hur….? Hör av dig så hjälper vi till!
  Allt gott i höstmörkret.
  En utmärkt tid för broderi tycker
  Barbro Li

  Gilla

 5. Hej Ni härliga, inspirerande Brodöser.
  Tack för att jag fick vara med på detta årsprojekt.
  Ni har delat Inspiration och Generositet Så spännande att få öppna de där speciella tjocka breven som innehåller fantastiska broderade hälsningar. Så mycket händer under ett år, årstiderna ger oss naturupplevelser – samtidigt som vi möter fasor och sorg över det som händer i världen.
  Jag vill rekommendera denna form av stafettbroderi.
  Tack Barbro!!
  Nu har vi startat trädbroderiet – klurigare men inspirerande.
  Varma broderihälsningar
  Ingela

  Gilla

 6. Så underbara broderier! Jag blir så glad när jag ser vad ni åstadkommit. Jag vill också, och det är jag nog inte ensam om!

  Hälsningar
  Britt-Marie

  Gilla

 7. Kalasfina. Så många olika fina uttryck. Vilket jobb. Jag jobbade på med mina veckoatc men nu har jag bestämt mig för att ge mig jag orkade inte hela året ut. Så all heder år dessa brodöser.

  Gilla

 8. Det var verkligen väldigt roligt att vara med. Klart det går att göra om! Allt som krävs är att någon initierar det och gör sammanställer de som vill vara med och drar upp riktlinjer. Kanske du?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.