karins_jul_klanningar

Julen närmar sig och på Leksands kulturhus är det Karins jul. Karin är ingen mindre än konstnären och silversmeden Karin Ferner och Karins jul är en utställning som har vernissage den 26 november.

karins_jul_krage__

Utställningen beskrivs som en lugn julhysterisk utställning i en anda av återbruk. Ni som följt Karin Ferner känner igen hennes stil och den är otroligt lekfull, befriande och glädjefylld som vanligt. I utställningen möter man halmbockar, tomtar och mumifierade snögubbar. Här finns också en hel del tillvaratagna korstygnsbroderier omformade till annat. I Karin Ferners universum får de ny betydelse och innebörd. De två klänningarna här ovan är ju alldeles förtjusande. Jag skulle inte tacka nej till en sådan själv.

Karin har en säker konstnärlig blick och hand skapar om broderier och typiska julattribut till helt nya kreationer. Kanske får man gå upp på vinden och kolla vad som finns i jullådan. Det kanske får bli en återbruksworkshop i helgen, hitta på något med julkulor och någon gammal duk, en klänning vore ju inte helt fel…

Karins Jul
Leksands kulturhus
26 november 2016 – 28 januari 2017

Text: Madelene Edlund
Foto: Ingela Sannesjö

5 reaktioner till “Karin Ferners jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.