Bonaden syddes av lokalgruppen i Hässleholm till Hässleholms hundraårsfirande 2014 Den hänger nu på Turistbyrån. Foto: Lena Lomander
Bonaden syddes av lokalgruppen i Hässleholm till Hässleholms hundraårsfirande 2014
Den hänger nu på Turistbyrån. Foto: Lena Lomander

En decimerad styrelse träffades i Hässleholm 11-12 november 2016, (fredag eftermiddag och lördag förmiddag). Styrelsen var inte beslutsmässig men vi tyckte det var viktigt att träffas och prata om övergripande frågor. Vad pratade vi då om? Jo, bl.a. följande:

Tidningen. I redaktionen ingår nu Sophie Holmblad, Kristina Karlander och Katarina Thurell. De håller just nu på med decembernumret och det ser vi med spänning fram emot.

Lokalgrupperna. Det är viktigt att medlemmarna syns i tidningen. Det är ju en medlemstidning. Därför uppmanar vi er ute i landet att skriva om hur ni jobbar i era lokalgrupper och skicka in till tidningsredaktionen. Era berättelser kommer då att fungera som inspiration för alla i föreningen.

Arbetsordning för styrelsen. Alla i styrelsen ska ha ett ”eget” område att jobba med så därför diskuterade vi vem som ska göra vad. Vi får också många mail och för att få bättre kläm på hur vi svarar så delade vi upp mailansvaret i olika tema på olika styrelsemedlemmar.

Vilka är styrelsens ansvarsområden?
Sedvanligt styrelsearbete – ekonomi m.m.
Visioner, att leda föreningen framåt
Kontaktpersonsträffar, kontakt med lokalgrupperna
Stipendiet
Hemsidan
Tidningen

Medlemsavgiften. När man är med i en förening kan det vara intressant att veta vad medlemsavgiften går till. Så här ser det ut i BRAK: Tidningen 47%, Hemsidan 10%, Årsmötet 11%, Kontaktpersonsträffen 3,5%, Styrelsen 20%, Administration 5%, Stipendiet 3,5%.

hassleholm

På lördags förmiddagen träffade vi de två lokalgrupperna i Hässleholm, Fria Trådar och Hässlestygn. Det blev ett givande samtal med mycket ge och ta. Efter lunch skildes vi åt efter två dagars bra diskussioner i Hässleholm.

Till sist vill styrelsen påminna om att motioner till årsmötet ska vara insända senast 15 januari. Lycka till med ev. motioner.

Vid pennan
Christina, sekreterare

Foto: Lena Lomander

3 reaktioner till “Rapport från styrelsemöte i Hässleholm (#4 2016)

 1. Kul att träffa delar av styrelsen och få ge och ta emot lite tankar inför framtiden. Vi får försöka bli mer aktiva på hemsidan och skicka in fler bidrag till ”vår” tidning som alla vill ha mer av.

  Gilla

 2. Förtydligande: i NÄSTA nummer kommer redaktionen att bestå av de tre som nämns ovan, dvs numret som kommer i juni 2017!

  I det nummer vi jobbar med nu, som ska komma innan jul tillsammans med inbjudan till årsmötet, är det fortfarande bara Sophie och jag som dragit allt…

  /Hanna

  Gilla

 3. Tack för den trevliga artikeln om styrelsemötet hos oss, Christina.
  Roligt att vår fina Hässleholmsbonad kom in på hemsidan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.