Välkommen till Fritt forum på Broderiakademin.nu! Här kan du skriva frågor och information som gäller fritt broderi, textilt skapande, föreningen eller länkar till inspiration. Det är fritt fram att lämna en hälsning till andra brodöser! Lägg gärna in länkar till artiklar eller blogginlägg som har med handarbete att göra. Tycka till om något, ställ en fråga, inspirera – eller berätta vad du syr på just nu! Nyast inlägg längst ned!

Så här gör du: Skriv i kommentarsfältet nedan, är det första gången du skriver på broderiakademin.nu publiceras din kommentar med fördröjning. Vill du svara på det någon annan sagt klicka på Svara på denna kommentar innan du skriver så ser man vad du svarar på.

OBSERVERA: Vi undanbeder oss länkar/reklam till varor och tjänster. Tips om pågående eller kommande utställningar, kurser och event skickas via kontaktformuläret till kalendariumet!

Äldre inlägg arkiveras men återfinns här: 2012, 2013 och 2016..

7 reaktioner till “Fritt Forum på Broderiakademin

 1. Hej här kommer ett litet tips på ny broderiarena!
  I kriminalserien ”Brokenwood mysteriers” 1:avsnittet, (på TV4 play). I det finns en lite ovanliga arena för broderi. Hälsar Mimmi

  Gilla

 2. Idag har jag varit på en jättefin Broderi och Keramik utställning på Kulturstugan i Märsta. Verkligen väl värd att se, öppet fredag – söndag 12 – 16 välkomna! Så precis intill, Vilda Trådars utställning på Kulturlänken vid Märsta biblioteket.

  Gilla

 3. Hej, mitt namn är Henrik Orre och jag ska gifta mig i sommar. Jag skulle gärna vilja brodera mitt, mina marschalkers samt våra toastmastrars namn på olika näsdukar som en gåva till dem. Jag har letat efter skräddare etc. som kan hjälpa mig med detta i Stockholm men gått bet. Har ni några tips eller kan rent av någon utav er hjälpa mig med detta mot betalning?

  Stort tack på förhand!

  Hälsningar
  Henrik

  Gilla

 4. Hej Henrik!
  Vilken förtjusande fråga! Och ide!
  Kanske kan du vända dig till ett företag som broderar med maskin på tyg. Kolla på Google efter ett sådant företag. Jag vet att det fanns ett sådant på Magnus Ladulåsgatan för något år sen.
  Alternativt broderar du själv. Med korstygn och tar hjälp av stramalj som du lägger ovanpå näsdukstyget. Det fixar du.
  Lycka till med bröllopet!
  Barbro

  Gilla

 5. Så händer det igen, så kommer den fantastiska tidningen igen! Härligt precis som till jul att den kommer i förberedelsernas tid få bromsa in och slå sig ner och läsa. Midsommarförberedelserna hanns med en då! Ha en skön skapande sommar allihopa önskar Berit.

  Gilla

 6. Tusen tack Berit för att du tar dig tid att lämna meddelande om tidningen. Det betyder mycket. Jag är inte längre med i redaktionen, vilket känns konstigt efter alla dessa år, men jag har gjort layouten som vanligt och tar åt mig en del av äran av att tidningen är snygg iaf.

  Ha en fin fortsatt sommar!

  Gilla

 7. Det blev en kortvarig utställning av broderade ansiktsmasker på Bohusläns museum i Uddevalla. Bohuslängruppens temaarbete ansiktsmasker hade precis avslutats och vår utställning var klar och hängd på plats, när den blev vandaliserad. Någon eller några hade ryckt loss många av maskerna och tagit dem med sig. Det hände i april. Resterna är nu borttagna, liksom vår utställning av broderade väskor, som vi inte kände för att ha kvar.

  Museet ersätter oss ekonomiskt och har stöttat oss väl i det som skett.
  I fortsättning kommer vi att noggrant sätta fast våra broderier på väggen och göra det så svårt som möjligt att sabotera för oss. Museet har vakter som är går sina rundor, men de kan ju inte vara överallt samtidigt. Kameraövervakning hade inte varit så dumt.

  Hälsningar
  Barbro Hurtig
  Bohuslängruppen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.