Margareta Atlestam Backer
Margareta Atlestam Backer

Fritt broderi kan vara lite vad som helst. Det kan vara att brodera efter en teckning du eller någon annan ritat, eller att helt utan förlaga sticka ner nålen i ett tyg och börja sy. Se hur det utvecklar sig, låta färg och struktur tala för sig själv. Fritt broderi kan bli konst att hänga på väggen, eller användas för att dekorera bruksföremål eller kläder. Fritt broderi är precis så fritt som du väljer att låta det vara.

Här nedan finns några exempel på fritt broderi från Broderiakademins medlemmar.

Klicka gärna på en bild för att läsa eventuella detaljer om respektive broderi. Du kan lämna en kommentar till brodösen under respektive bild, vilket alltid är uppskattat.

Tidigare broderier

Tidigare galleribilder finns här.

Observera:

Vi tar för närvarande inte emot nya broderibilder. Kontakta styrelsen om du har frågor.

Vill du att ditt broderi visas i galleriet? Alla medlemmar är varmt välkomna att skicka in bilder till galleriet, även nybörjarbrodöser, brodörer och ni som redan finns med sedan tidigare. Skicka en bild i taget till webbredaktör Hanna Andersson. Bifoga bilden istället för att infoga den i texten, så blir kvalitén bättre. Döp gärna bilden till ditt namn, inga mellanslag eller åäö-tecken. OBS: Skriv gärna lite om ditt broderi. Vi vill gärna veta broderiets titel och lite om material, stygn, idé/inspiration och dess storlek. Har du ett bildbehandlingsprogram spar bilden i 72 dpi, och 550 pixlar bred utan ram eller kanter. Vet du inte vad dessa mått betyder skicka in bilden ändå så fixar vi det åt dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.