Detalj av stafettbroderiet

Några av oss i Broderiakademins lokalgrupp Trådsmedjan hade ett projekt i höstas som vi kallade för Stafettbroderi. Ni som även håller på med lappteknik känner igen det som Round Robin.

Var och en av oss fick bestämma tyg, färg, stygn vad vi ville ha på vårt tygstycke. Vi började med att själv brodera en början, med förklaring till nästa person på hur vi ungefär ville ha fortsättningen. Sedan överlämnade vi broderiet till nästa person utan att visa för någon vad som var broderat.

Detalj 2 av stafettbroderiet

Nästa person skulle då brodera på den biten till nästa träff och överlämna till nästa för fortsättning. Utan att visa. Väl inslaget.

På fjärde träffen fick vi tillbaka vårt eget broderi. Det var med stor spänning vi öppnade påsen för att få se resultatet. Vi tyckte det var en kul grej som vi kunde göra om. Överlämnandet gick hela tiden i samma ordning.

Före och efter.
Före och efter.

Mitt broderi var på en bit jeans. Till vänster hur det såg ut när jag överlämnade till första personen, och på andra bilden kan ni se hur det såg ut när jag fick tillbaks det. Kanske blir en kasse eller inslag på en kjol?

Här är en bild av alla fyra stafettbroderierna i denna omgång:

stafettbroderierna
Alla fyra stafettbroderierna tillsammans

Har er lokalgrupp gjort något liknande?

Text och foto: Else Eklöf

3 reaktioner till “Stafettbroderi på jeans

  1. Det är spännande att läsa om förutsättningarna som gavs för stafettbroderiet. I vår grupp Kråksparkarna har vi diskuterat hur förutsättningarna ska vara för att ” det ska bli något” när det är färdigt.
    Just nu är en av våra förutsättningar ”Tag plats” dvs brodera inte långt ner i ena hörnet utan tag plats mitt på, i centrum. Inte alltid så lätt. Men det är väldigt roligt att brodera tillsammans, tycker en del….
    Barbro

    Gilla

  2. Alltså kan ni förlåta en virrig hjärna – nu är jag helt förtjust och förlorad i alla underbara bilder TACK säger en VIRRPANNA!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.