Visst känns det som om det är dags att det blir vår nu. Själv längtar jag efter sommaren och solsken. Därför har jag tagit mig tid att redigera ihop lite av de videoklipp jag tagit genom åren, och den här videon jag delar med er idag känns extra somrig och härlig.

Idag kan jag äntligen presentera en video jag påbörjade i Skåne 2015, när jag var på den fantastiska Sommarsalongen som lokalgrupperna i Skåne ordande det året… Ni som var där vet vad jag menar, Smygehuk – Sveriges sydligaste udde precis vid havet – vilken fantastisk plats att ha en broderiutställning på.

Köpmansmagasinet i Smygehuk

Jag var där 30 juli, vilket ju alla vet är Världsbroderidagen, så förutom att klättra upp i fyren och promenera vid havet hann jag lyssna på Frida Arnqvist Engströms föredrag om Gerillaslöjd, ta lite fika, brodera och filma en del av alla de många, många broderierna som prydde Smygehus.

Jag ber om ursäkt för mitt skakiga filmande och hoppas ni vill titta ändå. Nästa gång ska jag försöka vara stadigare på handen. Jag hoppas ändå att ni får en känsla av hur det var att vara där, och en del broderiinspiration – för det fick jag!

Smygehuk på Världsbroderidagen 2015 from iHanna, det vill säga Hanna Andersson.

Tack igen till alla er som ordnade denna salong! Speciellt till Britt Lilja och Kerstin Nettelblad förstås, som drog igång detta event i Smygehuk 2015. Vi kan bara hoppas och hålla tummarna för fler såna här broderiutställningar i framtiden.

Jag skrev om mitt besök efteråt, men hade inte tid eller möjlighet att få klart denna lilla video då. Jag har lärt mig ett nytt redigeringsprogram, så nu var det dags. Och bättre sent än aldrig… eller hur?

Glad vår!

Text och film: Hanna Andersson

11 reaktioner till “Video | Världsbroderidagen i Smygehuk

 1. Inspirerande att få se denna video – särskilt för oss som inte kunde vara där. Stort tack till Hanna

  Gilla

 2. Tack snälla Hanna, detta var en väldigt fin film. Sommarglad och inspirerande mitt i majblåsten vid Skåne kusten.

  Gilla

 3. Imponerande vilket fint arbete ni i lokalgrupperna i Skåne hade gjort till Världsbroderidagen! Bra att få vara med och se det på filmen, Hanna!

  Gilla

 4. Hej Hanna! Så välgjort och intressant.
  Det blev en inspirations kick sånt behövs.

  Gilla

 5. Tack för fin video,Hanna!
  Det skulle vara intressant att få veta vilken inställning Braks medlemmar har till den jurybedömda salongen vi visade i Smygehuk. Visst innebär det jobb men det är också väldigt roligt att kunna visa broderi med så hög kvalité.
  Var idag inne på Trelleborgs turistbyrå och där tittade jag på videon tillsammans med turistchefen. Många besökare frågar efter när nästa utställning blir och jag har inget svar.
  Vad tycker Braks medlemmar?
  Kerstin

  Gilla

 6. Så roligt att få se detta! Verkligen en inspirerande film. Och ett fantastiskt arbete av Brodöserna i Skåne.

  Gilla

 7. Vilken glad överraskning. Tack till dig Hanna och en hälsning till Skånegruppen från S-L i Visby.

  Gilla

 8. Hei Hanna!
  Endelig tok jeg meg tid til å se hele – så morsomt! Flott video – du er dyktig. Hyggelig gjensyn med utstillingen. Tusen takk til dere alle i Skåne og deg spesielt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.