Här kommer lite information om vad lokalgruppen i Södertälje, Tokbrodöserna, sysslat med under vårterminen som avslutas nästa vecka. Vad har din lokalgrupp broderat i år, skicka gärna in bilder och en liten rapport som inspiration för andra grupper ni också…

En början - på kurs med Lena Lundgren
En början – på kurs med Lena Lundgren

Vi ses första tisdagen i varje månad och har ofta en plan på vad vi ska göra. Under januariträffen planerade vi för våren och kurs med Lena Lundgren. Samt broderade förstås. Och fikade, det måste man ju göra.

I slutet av januari hade vi tillsammans med Södertäljes andra lokalgrupp, Trådsmedjan, engagerat Lena Lundgren som kursledare. Det var oerhört roligt, stimulerande, inspirerande och lärorikt. Vi delade alla på kostnaden för kursen.

Februariträffen: Då fick vi väldigt bra tips av två Tokbrodöser hur vi kan montera våra alster.

Marsträffen: Presenterade en av oss konstnären Sigrid Hjertén för gruppen, för hennes ska vi ha som en inspirationskälla till ett broderi.

Aprilträffen: Material-bytardag, då alla får ta med sig något hemifrån de kan tänka sig att ge/byta-bort. Alltid lika spännande att få lite nytt material utan kostnad. Sigridbroderiet var igång för de som kände för det.

Majträffen: Broderar vi och planerar för vår juniträff, då vi ska ses en hel lördag. Då workshoppar vi tillsammans och lär av varandra. Förslagen kommer från medlemmarna i gruppen. I år blir det schablonmålning och vi får prova på att tova med tovningsmaskin. Några skall prova solfärger, vi ska testa på att vetemjölskrackelera tyg och kanske hinner vi även göra små anteckningsböcker. Sen äter vi och dricker gott tillsammans och vår sommaruppgift kommer att delas ut.

Världsbroderidagen kommer vi att fira på Kulturhusets café i Järna 30 juli från kl.12.00. Alla som känner för att brodera med oss är självklart välkomna dit.

Framtidsplaner: Vi skall ha en utställning i Södertälje Stadshus foajé 18 september – 12 oktober. Du hittar den på Campusgatan 26 i Södertälje, på gångavstånd från Södertälje centralstation. Mer detaljer kommer i kalendariet när det närmar sig.

Text och foto: Synnöve Andersson

4 reaktioner till “Tokbrodöserna i Södertälje

 1. Vilket härligt vårprogram ni haft och inspirerande med Lena Lundgren. Ser fram emot er utställning det brukar vara givande!

  Gilla

 2. Utställningen i Södertälje Stadshus var en angenäm upplevelse. Får vem som helst komma med på era träffar? Var träffas ni i så fall?

  Gilla

 3. Ett gediget program! Tänk så mycket roligt man kan ha med sitt broderi och sina broderikamrater!
  Utställningen visade verkligen på hela er bredd. Och samarbetet mellan de två Södertäljegrupperna är ju inspirerande och roligt.
  Tänk vilken glädje man har av att vara medlem i Täcklebo Broderiakademi! Välkommen du också som medlem – även om du inte bor i Södertälje!
  Barbro

  Gilla

 4. Hej! Här kommer ett sent svar på din fråga. Du kan höra av dig till någon av kontaktpersonerna i Södertäljegrupperna så kan du få information. Inger

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.