Broderiakademins styrelse 2017

Vi träffades hos Ann i Tånnö som ligger strax utanför Värnamo 2-3 juni 2017. Hon bor i en gammal missionskyrka och i den gamla kyrksalen finns en härlig ateljé. I den inspirerande miljön jobbade vi oss igenom ett antal frågor.

Nyvalda Gunlög Israelsson, Stockholm, Ulrica Pracht-Johansson, Gnosjö, och Lena Andersson, Yngsjö, välkomnades in i styrelsegänget.

Som alltid på våra styrelsemöten går vi igenom tidigare protokoll. Den här gången var det tre protokoll från Umeå som skulle bearbetas – styrelsemötesprotokoll, årsmötesprotokoll och konstituerande protokoll. Från arrangörerna i Umeå hade vi fått en utvärdering av årsmötet och med hjälp av de synpunkterna kommer bland annat riktlinjerna för årsmöte att kompletteras.

Årsmötet 2018

Årsmötet 2018 äger rum i Västerås 14-15 april. Lokalgruppen där är arrangörer och vi i styrelsen finns som stöd och bollplank. Inbjudan och annan mötesinformation kommer i tidningen nr 3-4 innan jul. 2017 års stipendiat heter Sonja Löfgren, Konstfack, och på årsmötet kommer hon att berätta om sitt konstnärskap.

Det är viktigt att alla i styrelsen känner sig delaktiga i styrelsearbetet och därför arbetade vi fram en ansvarsfördelning – ”Vem gör vad?”

30/9 och 1/10 blir det kontaktpersonsträff i Värnamo. Museibesök, workshop och lite annat smått och gott står på programmet. Inbjudan går ut i dagarna till alla kontaktpersoner.

På väg till styrelsemöte

Mycket ska gås igenom, diskuteras och bestämmas på relativt kort tid men vi hann också med att diskutera mediefrågor och tidningen. Vi lade upp en BRAK-grupp på Facebook. Välkommen att gå med i den (Sök på Täcklebo Broderiakademi).

Efter två intensiva styrelsearbetsdagar styrde vi så kosan åt norr, söder och öster i ett försommarfagert Sverige.

Text och foto: Christina Lilja, sekreterare

En reaktion till “Rapport från styrelsemöte i Värnamo (#2 2017)

 1. Hej!
  Mitt i sommaren, men väntar fortfarande på den riktiga sommaren!

  Ser i alla fall fram emot hösten och kontaktpersonsträffen! Har dock inte fått någon inbjudan ännu, eller också har jag missat den på något sätt! Hoppas att den kommer!!

  Ha en fortsatt bra sommar! Vi kanske ses i höst!

  /MVH Eva Carolina Johansson

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.