Vira världsbroderidagen
Fira Världsbroderidagen

Den 30 juli går Världsbroderidagen av stapeln på olika ställen i vårt avlånga land. Här kan du se ett urval av arrangemang! Ta kontakt med din lokala broderiakademiavdelning eller om du befinner dig någon annanstans – ta kontakt med den avdelning som ligger närmast och hör efter om de har något på gång!

Gå till vår sida för information om lokalgrupperna

Gå till sidan om Världsbroderidagen

 

Världsbroderidagar från syd till nord!

Täcklorna i Helsingborg åker till Danmark och firar dagen med Broderigruppen i Helsingör.

Staffanstorp 1 och 2 kommer vara i Lund vid Domkyrkoforum kl 10 – 16.

Välkommen till Hallandsgården i Halmstad kl 14-16! Här visas både äldre och nyare hallandsbroderier och den som vill kan brodera en egen liten lavendelpåse. Material och mönster finns på plats och kostar 20kr. Du kan också ta med eget broderi. På en mindre utställning visas förra årets Gemenskapsbroderi samt broderier som skapats med tankar på att 2018 både är Kulturarvsåret och Euro-Pride året.

 

Lokalgruppen i Jönköping träffas i år på Eksjö museum mellan kl 13 – 16. Vi är där med på en utställning med ett par gemensamma broderier under sommaren och hösten. Välkomna alla som har vägarna förbi

Ryaknuten träffar man på Vandalorum i Värnamo där vi broderar blommor till förmån för Bris. Väldigt välkomna.

Lokalgrupp Lidköping, Skara firar på måndag 30 juli i Lidköping på Rörstrandsområdet lokal Fajansen mellan 10-16. Vi ställer ut vårt kartbroderi över Skaraborg samt visar fritt broderi in action. Vi samarbetar med Väntäcket som också ställer ut sina kviltar.

Lokalgruppen i Ucklum firar Världsbroderidagen söndag 29 juli OBS en dag tidigare! mellan kl 12- 16 i Skärhamn, Tjörn, på Atenes Magasin. Utställning, kaffeservering.
Garn, tyg m.m finns de som vill prova på att brodera och de som har eget broderi tar med det.

Lokalgruppen i norra Bohuslän firar världsbroderidagen i Strömstad söndagen den 29 juli från kl. 11.00 till 15.00. Elsa Agélii, vår grundare, visar sin utställning i konstgalleriet Lokstallet och vi samtalar om det fria broderiets kraft och betydelse.

Karlstadsavdelningen firar Världsbroderidagen 30/7 med att brodera på slussvaktscafet kl 14

I Ljungdalen, Härjedalen firar vi Världsbroderidagen med att mötas till Broderi-kafé tisdagen den 31 juli kl 15 – 17 på Ljungdalens hemslöjd & café!
Alla välkomna, med eller utan broderi!

Ta med en stol och ditt broderi och kom till Vängåvan i Sundsvall 11.00. Vi broderar ute i det fria. 13.00 fortsätter vi till Kulturmagasinet och sitter där till 15.00. Vid dåligt väder håller vi till på Kulturmagasinet hela dagen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.