Idag berättar vi om Emma Ewadotter @ewadotter, styrelsemedlem i Täcklebo broderiakademi som broderar just nu för att dämpa sin oro.

”Jag började brodera för några år sedan i en rörig och stressig tid i mitt liv. Det har sedan dess varit min meditation och fredade plats där handarbetet  hjälper mig att skapa en känsla av kontroll, säger Emma Ewadotter. 
Virus-broderiet påbörjades den 16 mars, första veckan med noterade fall av covid-19 i Sverige. Det var en tid när oron för nära och kära i riskgrupper och utlandet var stor. Genom att välja färger och former och att varsamt forma stygnen blev ett sätt att greppa något ogreppbart och ta lite kommando över allt det hemska och okända, åtminstone i tanken. 

Jag har broderat på ett stycke hemfärgad fotlapp som en av mina kära broderivänner färgat för hand och delat med sig av. Hon tillhör en av de tidigt utpekade riskgrupperna och jag hade henne i tankarna under hela arbetets gång, tillsammans med min pappa och min systers för tidigt födda son. I detta broderi kändes det viktigt att bara ”låta allt komma”.  Det behövde vara spontant, på samma sätt som känslorna av oro och rädsla tumlade runt och sattes igång av artiklar, nyhetsinslag och radioprogram. 

Jag hoppas att fler ska finna lite lugn och utlopp för sina tankar och känslor genom nål och tråd dessa tider när så många av oss, på grund av restriktioner och rädsla,  är mycket mer isolerade än vad vi varit tidigare. Genom att lägga våra tankar och vår energi i handens arbete kan vi ändå, i det lilla, uttrycka de känslor och tankar som vi umgås med. Brodera vidare – detta kommer att passera. ”

Vad broderar du i corona-tider? Vill du berätta för oss? Mejla oss: broderiakademin@gmail.com och skicka gärna en bild på ditt broderi.