Här kommer tips till er som gärna fotograferar era broderier för publicering på nätet.
Instruktionerna nedan är specifikt skrivna för smartphones men det går också använda en iPad eller andra läsplattor för att ta bilder och då gäller samma råd. Om du som jag, inte är proffs på det här med bilder, kan vi ju tipsa varandra. Vi vill ju alla se vackra broderier komma till sin rätt! 

Börja med att ställa ditt broderi plant, jag brukar lägga mina på ett ljust underlag på golvet eller på en låg pall.  Stå rakt ovanifrån och använd dagsljus, då får du den bästa färgen (det vill säga den färg som är närmast verkligheten).
Tänk på att inte blockera ljuset så att du råkar skugga din egen bild när du tar bilden. Se till att hela broderiet ryms i mobilens bildskärm. Ta gärna en provbild och titta på bilden, zooma in och se om bilden är tydlig. Kan du se stygnen tydligt? Är hela broderiet med?

För mycket ljus gör bilden överexponerad (urblekt) och för lite ljus blir den underexponerad (mörk). Har du vanliga lampor som lyser där du tar bilden, kommer bilden att se lite annorlunda ut, ofta med en gul nyans. Med hjälp av din telefons redigeringsverktyg kan du alltid ljusa upp bilden något, redigera den, men överdriv inte färgen utan försök att skapa en bild som liknar den i verkligheten. Mörka eller starka färger kan påverka färgåtergivningen av broderiet. 

Täcklebo broderiakademins redaktion tipsar om hur man fotograferar sitt broderi för publicering. Här kan du ladda ner redaktionens tips:

Lycka till!