Här lägger vi in datum och information om utbildningar, utställningar och annat i Täcklebo Broderiakademis regi! Har Ni något på gång i din lokalgrupp? Mejla oss på broderiakademin@gmail.com så lägger vi ut informationen här.

Välkommen Dergårdsgalleriet i Lerum utställningen pågår till den 1 december 2019
Utställningen pågår till och med 18 januari 2020. Välkommen!

Här lägger vi in datum och information om utbildningar, utställningar och annat i Täcklebo Broderiakademis regi! Har Ni något på gång i din lokalgrupp? Mejla oss på broderiakademin@gmail.com så lägger vi ut informationen här.

KURSER FÖR TÄCKLEBO BRODERIAKADEMI SOMMAREN 2019 är genomförda. Kurserna erbjuds endast till medlemmar i Täcklebo Broderiakademi. Nya kurser till sommaren 2020 planeras, så fort planeringen är klar kommer information att läggas ut här.

Täcklebo Broderiakademi har erbjudit sina medlemmar följande kurser under sommaren 2019.

Engagerande broderi

Kursledare: Linda Lasson. Kursen är genomförd. Hemsida: http://lindalasson.hemsida24.se

Trollsländor och krympbaggar

Kursledare: Carin Nordlund. Kursen är genomförd.

Carin har utvecklat en form av stumpwork där hon gör textila trollsländor och andra småkryp genom att tillverka vingar, kropp och ben med nål och tråd. Hon lär ut tekniken och deltagarna väljer själva verklighetsnära eller fantasifigurer. Material finns att köpa. Max 12 deltagare.

Experimentellt broderi

Kursledare: Mikael Svensson , kursen är genomförd.

Mikael lär ut metoder att arbeta med olika material och tekniker som t.ex löda och smälta tyg, brodera med ledbelysning, använda angelinafiber och vattenlösliga material.
Det blir en spännande kurs med utrymme för egna uttryck. Material finns att köpa. Ateljén har ett antal symaskiner som man får använda. Max 15 deltagare.
Hemsida: http://silvernalen.se

Allmän information

Kurserna erbjuds endast till medlemmar i Täcklebo Broderiakademi. Nya kurser till sommaren 2020 planeras och så fort planeringen är klar kommer information att läggas ut här.

Sommarbroderiakademi

Broderisommar Bohusläns Museum, Pian Bates och kristin Andersson

Välkommen till Sommarbroderiakademi i Uddevalla.
Kursen är genomförd 2019.

Högt flyger stygnen…..Plats: Bohusläns Museum Spisrummet

Kursledare: Pian Bates och kristin andersson 0707-94 23 70 per mail: batespian@gmail.com

Kursen är ett samarbete mellan Bohusläns Museum,Täcklebo Broderiakademi och NBV.