Här lägger vi in datum och information om utställningar och annat i Täcklebo Broderiakademis regi. Har Ni något på gång i din lokalgrupp? Mejla oss på broderiakademinATgmail.com så lägger vi ut informationen här.

KVINNOHISTORIA – fria broderier i Kumla
1 juni – 15 september Skoindustrimuseet

Örebrodösernas utställning 2021

KVINNOHISTORIA – fria broderier i Kumla
1 juni – 15 september 21 deltagare 26 broderier HISTORISKT BRODERIBAND (54 delbroderier, texter från Kulturföreningen Fogelstads måttband). Mer information och information om öppettider hittar du här

Världsbroderidagen 30 juli 2022

Vad kommer din lokalgrupp att göra 2022? Mejla oss gärna broderiakademinATgmail.com

Om ATC-kort

ATC kort

Den schweiziske konstnären Vänci Stirnemann uppges vara upphovsman till konceptet, som utgick från fotbolls – och hockeybilder. I slutet av 1990-talet introducerade han idén att själv göra egna konstnärliga kort och byta dem med andra. På nätet spreds idén med ATC-kort.

Ett ATC-kort har en given storlek som anges i ich: 2,5 x 3,5 inch i centimeter blir det 6,4 x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i de speciella samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls -eller ishockeybilder.

Täcklebo broderiakademin har ibland ordnat bytescirklar för ATC-kort. Du kan ordna en cirkel på något roligt tema bland dina vänner eller i lokalgruppen.

Kanske något för världsbroderidagen den 30 juli 2020.

Här kan du ladda ner ATC-mallar och skriva ut i något tjockare papper.