Sundsvallsgruppen Målande tråd

Sundsvallsgruppen Målande tråd har de senaste åren haft ett projekt, där man studerat Sundsvalls historia inför 400-års jubileet. Karin Felländer har berättat om Sundsvall 400 år, och vi har broderat, allt från fantasibilder till autentiskt föreställande. Det har varit både lärorikt och roligt.
Den 9 oktober hade gruppen vernissage på Galleri Granen. Ett välbesökt vernissage och välbesökt utställning.
Gustav II Adolf är grundare av staden och han förekommer på flera bilder. Dessutom hade vi temat drottningar, då inte bara Gustavs gemål avbildades utan även andra drottningar.

Mina drömmars stad

PA Fogelström Mina drömmars stad – Kråksparkarna

Välkommen till utställningen Mina drömmars stad av Lokalgruppen Kråksparkarna.

Broderierna ingår i en serie som skulle ha blivit en utställning med bilder från PA Fogelströms bok med samma namn. I stället får du njuta av utställningen här. Broderierna föreställer ett kapitel i boken och är sydda på fotlappar – tunt ylletyg.

Broderade gjorde Barbro Lindberg, Berit Ingeborgsdotter Weber, Inger Hurulehto, Ingert Eriksson, Margareta Sivert, Kristina Strömberg, Ingegärd Öhlund, Lena Andersson, Carin Nordlund. Brodöserna inspirerades av innehållet i boken.

Klicka gärna på bilderna för större bild.Måla med nål och tråd

Dergårdsgalleriet 16 november – 1 december 2019

Välkommen till utställningen Måla med nål och tråd på webben, en utställning av fria broderade bilder. Konstvännerna Rosengången inbjöd Täcklebo broderiakademi till en jurybedömd utställning. Juryn har bestått av Katarina Evans, Gunilla Luiga och Peppe Bergström Hesselbom.
70 bilder lämnades in och 37 blev utvalda och kan ses på utställningen. Med glädje presenterar vi också Elsa Agéliis bild Regnskogen brinner. Elsa Agélii grundade föreningen 1994. Täcklebo broderiakademi är en förening vars syfte är att uppmärksamma det fria broderiet. Välkommen som medlem du också.