Textila loppisfynd

På Röda korsets butik Kupan i Borlänge hittade jag en påse med blandade broderier. Vilken genial idé!

Second hand-butiker får antagligen in en del fläckiga eller trasiga dukar. Inte vet jag vad de gör med dem, men jag misstänker att en del säkert kastas. Tänk om alla istället klippte ut fina detaljer och samlade till sådana här godispåsar för textilt återbruk. Ett tips till alla landets loppisar!

Och så måste jag bara nämna priset. 25 kronor kostade hela härligheten, vilket ju i sig är ett bra pris, men eftersom det var 75 procent på allt i affären (en rea värd namnet!) så fick jag hela påsen för 6 kronor. Många stygn för pengarna, som jag brukar säga.

Text och foto: Ida Bergh

Ida skriver på sin blogg Tyg och otyg, en blogg där du finner mycket återbruk att inspireras av.

Tidigare inlägg om: återbruk

7 reaktioner till “Textil godispåse på loppis

  1. Ja det var billiga stygn, det finns mycket att göra på återbruksfronten minsann! Vilka vackra blombroderier! Tack å lov för loppisar!

    Gilla

  2. Om jag ägde denna fina skatt skulle jag sy necessärer, grytlappar och väskor i långa banor. Jösses vad kul jag skulle ha.

    Gilla

  3. Vill också ha. Tänk om alla loppisar tänkte på detta sätt.
    Oh Yvonne, jag blev väldigt inspirerad. Äger ett par gamla dukar som varit min mormors, är väldigt illa åtgångna på sina ställen men jag nänns inte kasta bort dem, skall tänka på din idé.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.