I dagarna har det senaste numret av Broderiakademins tidning landat i medlemmarnas brevlådor! Denna gång är temat svart och vitt, och 48 sidor är späckade med intressanta artiklar och inspiration. Några smakprov bland rubrikerna:

  • ”Med nål och tråd mot en bättre värld” – BRAK 25 år
  • Vitbroderi i fångenskap
  • På besök hos en rockbrodös
  • Akademikragar
  • Broderade teckningar
  • … och mycket mer.

Saknar du din tidning? Då kanske du har glömt betala medlemsavgiften? 

Nästa nummer som kommer ut ungefär i jultid kommer att ha temat Broderiaktivism och vi tar tacksamt emot bidrag och idéer till redaktionen@broderiakademin.nu!

Slutligen lite svartvit ögonfröjd som inte fick plats i tidningen: vackra broderier från Fria trådar i Hässleholm. Så här skriver Christina Lilja från gruppen: 

Svart och vitt – Det var uppgiften i Täcklebo Broderiakademis lokalgrupp Fria Trådar i Hässleholm hösten 2016 och våren 2017. Målet var att kunna visa upp våra alster på vår årliga påskutställning.Efter demokratiskt diskuterande bestämde vi också att om någon ville ha grått i sitt broderi så var det OK.

En blåsig och regnig höstlördag satte vi igång. Några valde att göra tavlor, andra ”nyttosaker” som väskor och paddafodral. Det var spännande att se hur broderierna växte fram under hösten och vintern. Resultatet var så roligt att se för det speglar verkligen vad vi gillar bäst att göra. Några är väldigt förtjusta i att göra applikationer, några föredrar att brodera på ylle med ulltrådar och några använder olika stygn som uttrycksmedel.

Vi har varit en grupp i några år nu och känner väl varandras broderisätt. Ibland utmanar vi oss själva och broderar inte som vi brukar men ändå går det faktiskt att se vem som gjort vad.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.